Sajoer boontjes met pittige gehaktballetjes

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 500 g gehakt
  • Conimex Sambal Brandal
  • Conimex Wok Olie
  • 1 eetlepel(s) Conimex Ketjap Manis
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Sajoer Boontjes
  • 500 g gebroken sperziebonen
  • 400 g pandan rijst

Instructies

  • Pel de uien.
  • Snipper 1 ui fijn en snijd de andere ui in halve ringen.
  • Meng het gehakt met de fijngesnipperde ui, 2 theelepels sambal (hoe meer, hoe heter!), de ketjap en maak er kleine balletjes van.
  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
  • Zet ondertussen een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de boontjes en de halve uienringen 2 minuten.
  • Voeg 200 ml water en de boemboe toe.
  • Goed mengen en ca. 15 minuten laten pruttelen.
  • Voeg de rijst toe aan het kokende water en kook deze in ca. 8 minuten gaar (kijk op de verpakking voor de exacte kooktijd).
  • Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 2 minuten laten staan.
  • Verhit een flinke scheut olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes op een hoog vuur in ca. 2 minuten rondom bruin.
  • Draai het vuur laag.
  • Laat de gehaktballetjes in ca. 5 minuten gaar worden.
  • Geregeld voorzichtig draaien.
  • Schep de sajoer boontjes en de rijst op de borden.
  • Verdeel de gehaktballetjes over de rijst.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Zet knapperige Conimex Gebakken Uitjes op tafel om erover te strooien.

Variatietip:

Vervang 100 g boontjes door 150 g schoongemaakte champignons.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst / Vlees
Land van herkomst Oosters