Salade met parika en Leidse kaas
Het recept is van 'bijtanja' (vriendin van Petra) van Smulweb; kan het helaas niet door linken. Geen idee waarom.
Het is voor 4 personen of je eet het 2 dagen achter elkaar, en anders neem je overal de helft van. (Doe de Romeinse sla of de lollo blondo er dan apart door, anders wordt het een slappe bende).
Ingrediënten
- 1 grote kidneybonen pot of 2 kleintjes
- 1 rode Spaanse peper
- 4 vleestomaten
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 2 rode uien
- ½ krop Romeinse sla of lollo blondo
- 200 gram jong belegen Leidse kaas
Instructies
- Begin met de dressing en verwarm in een pannetje de azijn en voeg de shoarmakruiden en komijnpoeder toe.
- Haal de pan van het vuur als de azijn op het punt staat te koken en laat het even afkoelen.
- Klop de olie, de chilisaus, zout en peper door de azijn.
- Spoel de bonen in een vergiet af en laat uitlekken.
- Snij de Spaanse peper in ringetjes en verwijder de zaadjes.
- Vermeng de bonen,
- Spaanse peper en de dressing in een kom en zet deze een half uur weg op een koele plek, waardoor de smaken kunnen intrekken.
- Snij onder tussen de tomaat kruiselings in aan de onderkant en dompel ze enkele tellen in kokend water.
- Verwijder de velletjes, sap en pitjes en snij het vruchtvlees ook in kleine dobbelsteentjes.
- Snij de paprika's in vieren, verwijder zaadjes en zaadlijsten en snij het vruchtvlees ook in kleine dobbelsteenjtes.
- Snij de kaas eveneens in kleine dobbelsteentjes.
- Snij de uien in dunne ringen en was de sla.
- Doe de ingrediënten vlak voor het opdienen bij de bonen en meng alles goed door elkaar.
- Garneer de salade met de paprikareepjes en rode uiringen