Salade met Roquefortdressing

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 tomaten
  • 1 blik palmharten 425 gr
  • 1 krop rode sla of 4 struikjes rood witlof
  • 1 eetlepel mosterd
  • ½ dl olijfolie
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 75 gram Roquefort
  • peper
  • zout

Instructies

  • Was de tomaten, verwijder het kroontje en snijd ze in 8 partjes.
  • Laat de palmharten uitlekken en snijd ze in rondjes.
  • Maak de sla schoon en snijd hem in reepjes.
  • Roer de mosterd met de olijfolie los en klop er de azijn door.
  • Verdeel de Roquefort in stukjes en roer deze door de vinaigrette.
  • Breng op smaak met peper en zout en meng er de tomaatpartjes en de palmhartrondjes door.
  • Laat dit in de koelkast ½ uur intrekken.
  • Meng er vlak voor het opdienen de slareepjes door
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade