Salade van pastinaken

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 pastinaken
  • 150 gram sla veldsla of rucola
  • zout
  • peper
  • witte wijnazijn
  • ½ eetlepel korianderzaadjes licht geroosterd en grof geplet
  • bloem
  • olijfolie

Instructies

  • Schil de pastinaak met een dunschiller, was hem en snijd hem in plakjes.
  • Kook deze plakjes drie minuten in gezouten water.
  • Laat ze afkoelen en dep ze droog.
  • Was de veldsla.
  • Maak een dressing van azijn, zout en peper, en de helft van de geplette korianderzaadjes.
  • Bestrooi de plakjes pastinaak met zout en haal ze door de bloem. Verhit olie in een koekenpan, en bak de plakjes aan weerszijden goudbruin.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier, en afkoelen.
  • Maak de veldsla aan met de dressing.
  • Verdeel de sla over vier borden en leg daarop de pastinaakplakjes.
  • Strooi de rest van de korianderzaadjes over de pastinaakplakjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Europa
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch