Salag tamatar

Spinazie met tomaten
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg verse spinazie
  • 175 gram ghee
  • 2 grote gesnipperde uien
  • 2 gesnipperde teentjes knoflook
  • 150 gram verse gemberwortel
  • 2 theelepel chilipoeder
  • 2 theelepel kurkuma
  • 2 theelepel garam masala
  • 2 theelepel korianderzaad
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 ½ theelepel zout
  • 2 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 400 gram tomaten blik

Instructies

  • Was de spinazie en schud de blaadjes droog. Snijd ze in reepjes van 2 cm
  • breed en verwijder dikke steeltjes. Smelt de ghee in een grote pan met dikke
  • bodem, voeg uien en knoflook toe en fruit ze op een laag vuur in 4-5 minuten
  • zacht.
  • Schil intussen de gember en snijd hem in reepjes van 3 mm dik. Doe de
  • gember ook in de pan en bak 5-6 minuten zachtjes verder. Voeg chilipoeder,
  • kurkuma, garam masala, korianderzaad en -poeder, komijn, zout en peper toe.
  • Roer goed om en bak nog 1 minuut.
  • Voeg de spinazie toe en schep luchtig om met de specerijen. Voeg de
  • tomaten met sap toe en breng al roerend aan de kook. Giet er zoveel kokend
  • water bij dat de spinazie niet aanbakt. Roer goed om en laat 5-10 minuten
  • stoven tot zowel spinazie als tomaten gaar zijn.
  • Serveer zo warm mogelijk.
  • Noot: Spinazie is een zeer populaire groente op het hele Indiase subcontinent,
  • waar evenals in het Westen de voedingswaarde wordt onderkend. De
  • spinaziesoorten die men verbouwt, zijn echter veel sterker van smaak;
  • sommige zijn nogal bitter, vandaar dat er zoete tomaten als tegenwicht in
  • deze schotel zitten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten
Land van herkomst India
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch