Salag tamatar
Spinazie met tomaten
Ingrediënten
- 1 kg verse spinazie
- 175 gram ghee
- 2 grote gesnipperde uien
- 2 gesnipperde teentjes knoflook
- 150 gram verse gemberwortel
- 2 theelepel chilipoeder
- 2 theelepel kurkuma
- 2 theelepel garam masala
- 2 theelepel korianderzaad
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel komijnzaad
- 1 ½ theelepel zout
- 2 theelepel versgemalen zwarte peper
- 400 gram tomaten blik
Instructies
- Was de spinazie en schud de blaadjes droog. Snijd ze in reepjes van 2 cm
- breed en verwijder dikke steeltjes. Smelt de ghee in een grote pan met dikke
- bodem, voeg uien en knoflook toe en fruit ze op een laag vuur in 4-5 minuten
- zacht.
- Schil intussen de gember en snijd hem in reepjes van 3 mm dik. Doe de
- gember ook in de pan en bak 5-6 minuten zachtjes verder. Voeg chilipoeder,
- kurkuma, garam masala, korianderzaad en -poeder, komijn, zout en peper toe.
- Roer goed om en bak nog 1 minuut.
- Voeg de spinazie toe en schep luchtig om met de specerijen. Voeg de
- tomaten met sap toe en breng al roerend aan de kook. Giet er zoveel kokend
- water bij dat de spinazie niet aanbakt. Roer goed om en laat 5-10 minuten
- stoven tot zowel spinazie als tomaten gaar zijn.
- Serveer zo warm mogelijk.
- Noot: Spinazie is een zeer populaire groente op het hele Indiase subcontinent,
- waar evenals in het Westen de voedingswaarde wordt onderkend. De
- spinaziesoorten die men verbouwt, zijn echter veel sterker van smaak;
- sommige zijn nogal bitter, vandaar dat er zoete tomaten als tegenwicht in
- deze schotel zitten.