Salami-salade

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 200 g salami in plakken van 1/2 cm
  • 200 g kaas in plakken van 1/2 cm
  • 4 hard gekookte eieren
  • 4 eetlepel(s) yoghurt
  • citroensap
  • 1 theelepel suiker
  • zout
  • peper
  • 4 eetlepel(s) zilveruitjes
  • 4 eetlepel(s) fijngehakte bladselderij

Instructies

  • Ontdoe de gewassen paprika van zaad en zaadlijsten en snijd hem in kleine stukjes.
  • Snijd de salami en de kaas in kleine blokjes.
  • Hak de gepelde eieren fijn.
  • Maak een sausje van yoghurt, wat citroensap, suiker, zout en peper.
  • Schep alle ingrediënten goed door de saus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Er zijn talloze variaties van deze worstsoort die vooral in Italië bekend en geliefd is.
Men zegt wel eens dat er daar evenveel soorten salami zijn als dorpen.
Maar ook in Henganje en Duitsland is deze harde, stijfgevulde worstsoort, die allerlei vormen en maten kan hebben, populair.
Voor het gebruik in salades komt de in ons land gemaakte grotere salami het meest in aanmerking, aangezien deze minder hard is dan zijn buitenlandse soortgenoten.
Geef deze salade bij de lunch of bij een feestelijk. koud buffet.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade
Land van herkomst Nederland