Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 kilo kipdijfilet ergste vet eraf gesneden en in kleine blokjes
- 1 rode ui gesnipperd
- 1 klein blikje tomatenpuree 70 gram
- 4 teentjes knoflook geplet en fijngehakt
- 4 eetlepel(s) ketjap medja of 2 eetlepels manis en 2 eetlepels asin
- 1 eetlepel(s) sambal oelek
- 1 eetlepel(s) Dijon mosterd
- 2 eetlepel(s) Greensweet Stevia Brown of bruine suiker
- 2 eetlepel(s) Greensweet Syrup of honing
- 2 kleine maggi-blokjes verkruimeld
- 2 eetlepel(s) sesamolie
- peper naar smaak
- zout naar smaak
eventueel:
- lente-ui ringetjes en/of gebakken uitjes en/of sesamzaadjes naar smaak
Instructies
- Bestrooi de kipdijfilet blokjes met peper en zout.
- Doe de sesamolie in een pan of wok en fruit de ui en de knoflook even aan.
- Voeg de tomatenpuree toe en roerbak even kort mee.
- Voeg de kipdijfilet blokjes toe en roerbak een minuut of 3 op hoog vuur.
- Doe de ketjap medja, de verkruimelde maggi-blokjes, de Greensweet Stevia brown, de Greensweet Syrup, de sambal oelek en de Dijon mosterd erbij en laat 20 tot 30 minuten pruttelen op het laagste vuur zonder deksel op de pan.
Notities / Tips / Wijnadvies
Gegeten met bruin gebakken woknoedels en gebakken paksoi en afgemaakt met wat witte sesamzaadjes, lente-ui ringetjes en gebakken uitjes.