Saté met sambalrijst en kroepoek

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram varkenshaas
  • 200 gram kippenvlees
  • 3 uien
  • 2 theelepel laos
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 eetlepel(s) suiker
  • 1 eetlepel(s) sojasaus
  • ½ theelepel ketoembar
  • zout
  • pindasaus kant-en-klaar of zelfgemaakt
  • 200 gram rijst
  • 1 eetlepel(s) chilisaus
  • kroepoek

Instructies

  • Het vlees in blokjes snijden.
  • De uien pellen en fijnsijden.
  • Kruiden fijnstampen en vermengen met het vlees, ketjap en citroensap.
  • Goed in laten trekken en daarna het vlees aan pennen rijgen en roosteren.
  • Rijst koken volgens de gebruiksaanwijzing.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de sate met de rijst, pindasaus en kroepoek.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees
Land van herkomst Oosters