Schotse maaltijdsoep met kip en prei
Ingrediënten
- 1 kip van ± 1 1/4 kg
- 1 kg prei
- 1 laurierblad
- 1 mespuntje tijm
- Zout
- peper
- 200 gr gedroogde pruimen zonder pit
- 50 gram gort
Instructies
- Breng in een pan met 2 liter water de kip met de prei, het laurierblad, de tijm en wat zout en peper aan de kook.
- Temper vuur, leg het deksel op de pan en laat alles ± 1 uur zachtjes koken tot de kip gaar is.
- Haal de kip uit de pan en laat haar afkoelen.
- Voeg de pruimen en de gort aan de soep toe en laat alles nog 30 minutenzachtjes koken.
- Ontvel de gare kip, neem het vlees van de botten en snijd dit in niet al te kleine stukken.
- Voeg het kippevlees aan de soep toe en warm het even mee.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er vers bruin- of volkorenbrood en boter bij.