Schotse maaltijdsoep met kip en prei

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kip van ± 1 1/4 kg
  • 1 kg prei
  • 1 laurierblad
  • 1 mespuntje tijm
  • Zout
  • peper
  • 200 gr gedroogde pruimen zonder pit
  • 50 gram gort

Instructies

  • Breng in een pan met 2 liter water de kip met de prei, het laurierblad, de tijm en wat zout en peper aan de kook.
  • Temper vuur, leg het deksel op de pan en laat alles ± 1 uur zachtjes koken tot de kip gaar is.
  • Haal de kip uit de pan en laat haar afkoelen.
  • Voeg de pruimen en de gort aan de soep toe en laat alles nog 30 minutenzachtjes koken.
  • Ontvel de gare kip, neem het vlees van de botten en snijd dit in niet al te kleine stukken.
  • Voeg het kippevlees aan de soep toe en warm het even mee.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geef er vers bruin- of volkorenbrood en boter bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Soep
Land van herkomst Schotland