Schuimharten

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 eiwitten
  • 250 gram fijne tafelsuiker

Instructies

  • Het belangrijkste bij het opkloppen van eiwit is, dat alle te gebruiken materialen goed schoon en absoluut vetvrij zijn.
  • Sla het eiwit met een mixer of garde goed los en voeg tijdens het kloppen geleidelijk de helft van de suiker toe.
  • Als het eiwit zo stijf is, dat een garde er rechtop in blijft staan, of u de beslagkom rustig op z'n kop kunt houden, wordt de overige suiker er voorzichtig door gespateld, om de luchtigheid te bewaren.
  • Spuit de hartmodellen uit een spuitzak met grove spuitmond op bakpapier en Bak ze 45 minuten op 110°C.
  • Om de hartmodellen mooi gelijk te spuiten, kunt u het gewenste model met potlood op doorzichtig bakpapier tekenen.
  • Draai het papier eerst om, zodat de harten op de goede zijde kunnen worden gespoten.
  • Bak schuim altijd op bakpapier en laat het geheel afkoelen, alvorens het van de plaat te nemen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak
Feestdagen etc Valentijnsdag