Schwarzwälder Kirschtorte 2

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gram suiker
  • 8 gesplitste eieren
  • 1 ei
  • 100 gram beschuitkruim
  • 60 gram geschaafde amandelen
  • 50 gram cacaopoeder
  • 70 gram bloem
  • 400 gram pitloze morellen op sap
  • maïzena
  • 6 dl slagroom
  • 60 gram poedersuiker
  • 1 dl kirsch
  • chocoladekrullen
  • 10 rode bigareaux

Instructies

  • Klop de eigelen met het ei, de suiker en 1 eetlepel water luchtig op.
  • Spatel hier het beschuitkruim en de amandelen door.
  • Sla de eiwitten zeer stijf en spatel ook die door de eigelen.
  • Zeef het cacaopoeder samen met de bloem en spatel ook dit door het beslag.
  • Doe het deeg in een beboterde en met bloem bestoven taartvorm met een doorsnee van 25 cm en bak het in een op 160°C voorverwarmde oven in ± 20 minuten gaar.
  • Laat de taart omgekeerd op een rekje afkoelen en snijd hem horizontaal in 3 lagen.
  • Trempeer de lagen met de helft van de kirsch.
  • Verwarm het sap van de morellen, bind het met wat maïzena en laat het afkoelen.
  • Maskeer de onderste laag van de taart met een deel van de met de poedersuiker opgeslagen slagroom.
  • Leg hier de tweede laag op en bedek die met de morellen en wat geslagen room.
  • Leg hier de derde laag op en maskeer rondom en bovenop met geslagen room. Versier de taart met chocolade krullen en rozetten geslagen room en garneer met de bigareaux.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Taart
Land van herkomst Duitsland