Verwarm de oven voor op 220°C.
Roer in een kom het zelfrijzend bakmeel, 1 eetlepel basterdsuiker en het zout door elkaar.
Voeg de boter toe en snijd die door het meel tot het mengsel er als broodkruim uitziet.
Klop 1 ei en de dooier met de melk los en klop dit door het deeg.
Kneed snel tot een samenhangend deeg en rol het op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van 1 cm dik.
Steek er met een vormpje (of glas) rondjes uit van ± 5 cm doorsnee en leg die op een ingevette bakplaat.
Rol de restjes opnieuw uit en steek ook hier vormpjes uit.
Klop het tweede ei los, bestrijk de scones hiermee en bak ze in het midden van de oven in 15-20 minuten lichtbruin en gaar.
Laat ze op een rooster afkoelen.
Klop de slagroom met 2 eetlepels basterdsuiker en serveer de scones met de slagroom en de jam.