Scones met jam en room

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 275 gram zelfrijzend bakmeel
  • 3 eetlepels witte basterdsuiker
  • 1 theelepel zout
  • 60 gram harde boter
  • 2 eieren + 1 eidooier
  • 1 ¼ dl melk
  • ¼ liter slagroom
  • jam naar keuze

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Roer in een kom het zelfrijzend bakmeel, 1 eetlepel basterdsuiker en het zout door elkaar.
  • Voeg de boter toe en snijd die door het meel tot het mengsel er als broodkruim uitziet.
  • Klop 1 ei en de dooier met de melk los en klop dit door het deeg.
  • Kneed snel tot een samenhangend deeg en rol het op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een lap van 1 cm dik.
  • Steek er met een vormpje (of glas) rondjes uit van ± 5 cm doorsnee en leg die op een ingevette bakplaat.
  • Rol de restjes opnieuw uit en steek ook hier vormpjes uit.
  • Klop het tweede ei los, bestrijk de scones hiermee en bak ze in het midden van de oven in 15-20 minuten lichtbruin en gaar.
  • Laat ze op een rooster afkoelen.
  • Klop de slagroom met 2 eetlepels basterdsuiker en serveer de scones met de slagroom en de jam.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes
Land van herkomst Schotland