Scones met sinaasappel

Porties: 18
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 350 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 2 eetlepels suiker
  • 75 gr koude boter
  • 1 ei
  • 1 ¼ dl melk
  • 1 sinaasappel
  • 50 gr pure chocoladehagelslag
  • potje sinaasappel-abrikozenjam met amaretto
  • 1 beker crème fraîche

Instructies

  • Vermeng het bakmeel met het zout, het bakpoeder en de suiker en snijd de boter hierin met 2 messen klein.
  • Klop het ei met de melk los en voeg dit toe.
  • Rasp de halve schil van de sinaasappel fijn.
  • Voeg de rasp samen met de hagelslag toe en kneed het geheel tot een soepel deeg.
  • Rol dit tot een dikke lap uit en steek er ± 18 rondjes van ± 4 cm doorsnee uit.
  • Leg die op een ingevette bakplaat en bak ze in een op 225°C voorverwarmde oven in
  • ± 12 minuten goudbruin en gaar.
  • Snijd de rest van de sinaasappelschil in reepjes, blancheer die en dep ze daarna droog.
  • Serveer de jam en de crème fraîche bij de scones en garneer ze met wat sliertjes sinaasappelschil.
  • Tip: Door de scones voor het bakken 1 minuut op vol vermogen in de magnetron te laten rijzen, worden ze extra hoog.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes
Land van herkomst Schotland