Shahitukra

Gebakken brood in saffraan-pistachesaus
Porties: 6 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 klein wit brood ontkorst
  • plantaardige olie om te frituren
  • 1 theelepel saffraan
  • 6 dl melk warme
  • 250 gram honing heldere
  • 50 gram pistaches gedopte grof gehakte
  • 25 gram amandelen geblancheerde gehakte
  • 3 dl room garderoom
  • 5 druppels rozewater

Instructies

  • Snijd het brood in sneetjes van 3 cm dik en halveer ze nog eens in de lengte.
  • Verhit de olie in een frituurpan en bak het brood in 2 minuten mooi goudbruin.
  • Laat uitlekken en houd warm. Doe de saffraan in een kommetje en giet er een laagje melk in.
  • Verwarm de honing in de rest van de melk tot hij is opgelost en voeg dan de noten toe.
  • Zeef de saffraan-melk erbij, roer goed en neem de pan van het vuur.
  • Laat iets afkoelen.
  • Roer nu de room en het rozewater erdoor.
  • Leg het brood in een serveerkom, giet de saus erover en zet minstens 1 uur in de koelkast, alvorens het te serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Noot: Dit is zeer zeker de topper onder de Mogolrecepten.
Hoewel vrij voedzaam, is het toch verfrissend aan het eind van een groot banket wanneer het gekoeld wordt opgediend.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brood
Land van herkomst India