Doe de ingrediënten voor de marinade in een grote, ondiepe glazen of aardewerk schaal en roer alles goed door elkaar.
Voeg de blokjes lamsvlees toe en roer tot ze goed met de marinade zijn overdekt.
Dek de schaal af en zet hem ± 6 uur in de koelkast; roer het geheel af en toe om.
Laat de barbecue heet worden en leg het barbecuerooster ruim 10 cm boven de gloeiende kolen.
Rijg de blokjes vlees met een kleine tussenruimte aan metalen pennen, zodat het vlees aan alle kanten gelijkmatig gaar kan worden.
Rijg de stukken ui, de kerstomaatjes en de paprikablokjes aan afzonderlijke pennen en bestrijk ze met wat van de marinade.
Leg de lamsvleespennen midden boven de houtskool en braad het vlees in 17-20 minuten gaar; keer de pennen regelmatig en bestrijk het vlees met de marinade.
Leg als de braadtijd voor de helft is verstreken, de pennen met de groenten op de barbecue en grill ze 8-10 minuten; keer ook deze pennen regelmatig en bestrijk ze met de marinade.
Schik de pennen op een lange serveerschaal en leg er de takjes rozemarijn omheen.
Geef er rijst en een frisse salade bij.