Shashlik

Porties: 6 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kg lamsschouder ontbeend, vet verwijderd en in blokjes van 5 cm
  • uien gesneden 4 kleine in achten gesneden
  • 450 gram kerstomaten
  • 2 gele of rode paprika's zaadlijsten en zaad verwijderd en in vierkantjes van 2 1/2 cm gesneden
  • enkele verse takjes rozemarijn om te garneren

Marinade:

  • 1,5 dl olijfolie
  • 1,25 dl citroensap
  • 1,25 dl droge rode wijn of cherry
  • 3 eetlepels verse rozemarijn of 1 eetlepel gedroogde
  • 0.5 uitje fijngesnipperd of geraspt
  • 5 teentjes knoflook gepelde en fijngehakte
  • 1 theelepel zout
  • zwarte peper versgemalen
  • 0.5 theelepel rode chilipeper gedroogde

Instructies

  • Doe de ingrediënten voor de marinade in een grote, ondiepe glazen of aardewerk schaal en roer alles goed door elkaar.
  • Voeg de blokjes lamsvlees toe en roer tot ze goed met de marinade zijn overdekt.
  • Dek de schaal af en zet hem ± 6 uur in de koelkast; roer het geheel af en toe om.
  • Laat de barbecue heet worden en leg het barbecuerooster ruim 10 cm boven de gloeiende kolen.
  • Rijg de blokjes vlees met een kleine tussenruimte aan metalen pennen, zodat het vlees aan alle kanten gelijkmatig gaar kan worden.
  • Rijg de stukken ui, de kerstomaatjes en de paprikablokjes aan afzonderlijke pennen en bestrijk ze met wat van de marinade.
  • Leg de lamsvleespennen midden boven de houtskool en braad het vlees in 17-20 minuten gaar; keer de pennen regelmatig en bestrijk het vlees met de marinade.
  • Leg als de braadtijd voor de helft is verstreken, de pennen met de groenten op de barbecue en grill ze 8-10 minuten; keer ook deze pennen regelmatig en bestrijk ze met de marinade.
  • Schik de pennen op een lange serveerschaal en leg er de takjes rozemarijn omheen.
  • Geef er rijst en een frisse salade bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lamsvlees
Land van herkomst Rusland