Shepherd's pie

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg geschilde aardappelen
  • zout peper, nootmuskaat
  • 80 gram boter
  • melk
  • 1 eidooier
  • 500 gram lamsgehakt
  • 1 grote gesnipperde ui
  • 1 fijngehakte wortel
  • 1 fijngehakte stengel bleekselderij
  • 100 gram champignons in plakjes
  • 400 gram stukjes gepelde tomaat uit blik
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 eetlepel fijngehakte peterselie
  • 2 eetlepels paneermeel

Instructies

  • Kook de aardappelen met zout gaar, giet ze af en pureer ze.
  • Roer er 25 gr boter, de eidooier, zout, peper, nootmuskaat en zoveel melk door tot de puree luchtig is.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bak het gehakt in 25 gr boter rul en bak de ui, wortel en selderij ± 10 minuten mee.
  • Bak de champignons al omscheppend even mee.
  • Voeg de tomaat, laurier en tijm toe en laat de saus iets inkoken.
  • Roer er zout, peper en de peterselie door.
  • Verwijder de laurier en schep de saus in een ovenschaal.
  • Verdeel de puree erover, strijk die glad en bestrooi met paneermeel.
  • Verdeel er de rest van de boter in vlokjes over en bak het gerecht ± 30 minuten in het midden van de oven tot het een lichtbruin korstje heeft.
  • Tip: Als snel klaar wilt zijn kunt u aardappelpuree uit een pakje gebruiken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Tip: Als snel klaar wilt zijn kunt u aardappelpuree uit een pakje gebruiken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lamsvlees / Ovenschotel / Vlees
Land van herkomst Engeland