Shepherd's pie
Ingrediënten
- 1 kg geschilde aardappelen
- zout peper, nootmuskaat
- 80 gram boter
- melk
- 1 eidooier
- 500 gram lamsgehakt
- 1 grote gesnipperde ui
- 1 fijngehakte wortel
- 1 fijngehakte stengel bleekselderij
- 100 gram champignons in plakjes
- 400 gram stukjes gepelde tomaat uit blik
- 1 laurierblad
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie
- 2 eetlepels paneermeel
Instructies
- Kook de aardappelen met zout gaar, giet ze af en pureer ze.
- Roer er 25 gr boter, de eidooier, zout, peper, nootmuskaat en zoveel melk door tot de puree luchtig is.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bak het gehakt in 25 gr boter rul en bak de ui, wortel en selderij ± 10 minuten mee.
- Bak de champignons al omscheppend even mee.
- Voeg de tomaat, laurier en tijm toe en laat de saus iets inkoken.
- Roer er zout, peper en de peterselie door.
- Verwijder de laurier en schep de saus in een ovenschaal.
- Verdeel de puree erover, strijk die glad en bestrooi met paneermeel.
- Verdeel er de rest van de boter in vlokjes over en bak het gerecht ± 30 minuten in het midden van de oven tot het een lichtbruin korstje heeft.
- Tip: Als snel klaar wilt zijn kunt u aardappelpuree uit een pakje gebruiken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip: Als snel klaar wilt zijn kunt u aardappelpuree uit een pakje gebruiken.