Shikar kari
Varkenscurry
Ingrediënten
- 100 gram tamarinde gedroogde
- 2 dl water kokend
- 500 gram varkensfricandeau
- 50 gram ghee
- 1 grote ui gesnipperde
- 3 teentjes knoflook gehakt
- 2 groene chilipepers ontpit en gehakt
- 1 theelepel gember gemalen
- 3 kruidnagels
- 5 cm pijpkaneel
- 1 eetlepel gemalen koriander
- 1 theelepel kurkuma
- ½ theelepel chilipoeder
- ½ theelepel komijnzaad
Instructies
- Week de tamarinde 2 uur in het kokende water.
- Snijd het vlees in blokjes van 3 cm; verwijder alle vet en zenen.
- Smelt de ghee in een grote pan met dikke bodem en fruit er de ui en knoflook op een laag vuur in 4-5 minuten zacht in.
- Voeg de chilipepers en specerijen toe en roerbak nog 3 minuten.
- Voeg het vlees toe en roerbak nog 5 minuten tot alle blokjes goed gekruid zijn.
- Zeef het tamarindewater en roer dit door het vlees.
- Breng aan de kook, temper het vuur en laat het geheel afgedekt 1 uur stoven tot het vlees gaar is.
- Dien warm op.
Notities / Tips / Wijnadvies
Het tamarindewater in dit recept neutraliseert eventueel vet
varkensvlees. Met magere varkenslappen is dit recept uitstekend te bereiden.
varkensvlees. Met magere varkenslappen is dit recept uitstekend te bereiden.