Shish-kebab III

Porties: 3
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram lamsvlees in stukjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 citroensap
  • 2 gesnipperde ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 takje tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 250 gram rijst
  • 8 sjalotjes
  • 1 paprika in stukjes, zonder zaad
  • 1 paprika in stukjes, zonder zaad
  • 1 aubergine geschild en in plakjes
  • 8 kleine tomaat
  • 1 eetlepel gewassen rozijnen
  • 1 eetlepel amandelen
  • 5 dl water

Instructies

  • Wrijf het vlees in met peper en zout.
  • Roer in een kom de helft van de olijfolie met citroensap, voeg er de helft van de gesnipperde ui, knoflook, tijm en laurier aan toe, leg het vlees erin en marineer het 2 uur afgedekt in de koelkast.
  • Rijg aan tweemaal zoveel pennen als er gasten zijn de sjalotjes, om en om stukjes vlees, paprika, aubergine en kleine tomaatjes.
  • Rooster het vlees boven gloeiend houtskool en bekwast het af en toe met de marinade.
  • Maak van de rijst een pilav als volgt.
  • Fruit de helft van de uien in de rest van de olie, voeg er de rijst en wat reepjes paprika aan toe en roer regelmatig tot de rijst glanzend geworden is.
  • Voeg het water, de rozijnen en amandelen toe en laat het geheel zachtjes gaar koken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vlees
Land van herkomst Turkije