Sinaasappelkoek

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 175 g boter of margarine
  • 200 g suiker
  • 4 eieren
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 1 sinaasappel geraspte schil ervan
  • 300 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 sinaasappel

sinaasappelglazuur:

  • 150 gr poedersuiker
  • 3 el sinaasappelsap
  • oranjesnippers

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
  • Roer de zachte boter met suiker, eieren, vanillesuiker en geraspte sinaasappelschil tot een schuimige massa.
  • Meng bloem en bakpoeder en voeg het al kloppend bij de schuimige boter.
  • Vet een springvorm in, bestrooi hem met paneermeel en doe het beslag erin.
  • Bak de koek 60 minuten.
  • Verwijder direct na het bakken de rand van de vorm en prik gaatjes in de koek. Sprenkel er het sap van 1 sinaasappel over.
  • Als het sap ingetrokken is met sinaasappelglazuur bestrijken en garneren met oranjesnippers.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Koek