sipelpomp

Sipelpomp

(uienstamppot uit Friesland)
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels
  • zout
  • 900 gram ui
  • 200 gram belegen kaas
  • 2 eetlepels azijn
  • 25 gram boter
  • 100 gram hamreepjes
  • peper

Instructies

  • Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in kleine blokjes.
  • Kook de aardappelen en de uien in ± 15 minuten in een pan met 2 dl water en zout gaar.
  • Snijd intussen de korstjes van de kaas en snijd de kaas in blokjes.
  • Giet de aardappelen en uien boven een kom af en stamp ze met een pureestamper fijn.
  • Voeg al roerend zoveel kookvocht toe dat de stamppot smeuïg wordt.
  • Roer er de azijn en de boter door, schep de kaas en de ham erdoor en warm die al roerend ± 2 minuten mee.
  • Breng op smaak met peper.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Kaas / Vlees
Land van herkomst Friesland