Russische lamsspies of te wel sjaslick

Sjaslick

Russische lamsspies
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 750 gram lamsschouder
  • Voor de marinade
  • 2 rode paprika’s
  • 4 uien
  • 1 ltr witte wijn azijn
  • 4 tomaten
  • 1 komkommer
  • 2 rode ui
  • 4 augurken
  • 1 bosje peterselie
  • 1 bosje bieslook
  • zout
  • peper

Instructies

  • Snijd het vlees in blokjes van ong. 3 cm.
  • Maak de paprika’s schoon en snijd ze in stukjes van 3 cm.
  • Snijd de uien in kwarten.
  • Doe het vlees en de groenten in een schaal.
  • Bestrooi met zout en peper.
  • Giet de azijn erover.
  • Dek de schaal af met huishoudfolie en laat minimaal 12 uur marineren in de koelkast.
  • Laat de houten prikkers weken in water.
  • Giet het vlees en de groenten af.
  • Bewaar de marinade.
  • Snijd de tomaten in plakken.
  • Snijd de komkommer met behulp van een dunschiller of kaasschaaf in linten.
  • Snijd de rode uiten in ringen.
  • Rijg vlees, ui en paprika aan de prikkers.
  • Hak de peterselie en bieslook fijn
  • Grill de spiesen in een grillpan of op een bqq gedurende ongeveer 10 minuten.
  • Overgiet regelmatig met de marinade en draai ze regelmatig om.
  • Maak de borden op met een spies, plakken tomaat, rode ui, augurk en bestrooi met de peterselie en bieslook.

Notities / Tips / Wijnadvies

Overdag eten de russen dit gerecht en drinken dan er een wit biertje bij. ‘s-avonds drinken ze er een wodka bij.
Wat je er ook bijdrinkt, drink met mate(n)
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lamsvlees
Land van herkomst Rusland