Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- 12 houten prikkers
Ingrediënten
Instructies
- Snijd het vlees in blokjes van ong. 3 cm.
- Maak de paprika’s schoon en snijd ze in stukjes van 3 cm.
- Snijd de uien in kwarten.
- Doe het vlees en de groenten in een schaal.
- Bestrooi met zout en peper.
- Giet de azijn erover.
- Dek de schaal af met huishoudfolie en laat minimaal 12 uur marineren in de koelkast.
- Laat de houten prikkers weken in water.
- Giet het vlees en de groenten af.
- Bewaar de marinade.
- Snijd de tomaten in plakken.
- Snijd de komkommer met behulp van een dunschiller of kaasschaaf in linten.
- Snijd de rode uiten in ringen.
- Rijg vlees, ui en paprika aan de prikkers.
- Hak de peterselie en bieslook fijn
- Grill de spiesen in een grillpan of op een bqq gedurende ongeveer 10 minuten.
- Overgiet regelmatig met de marinade en draai ze regelmatig om.
- Maak de borden op met een spies, plakken tomaat, rode ui, augurk en bestrooi met de peterselie en bieslook.
Notities / Tips / Wijnadvies
Overdag eten de russen dit gerecht en drinken dan er een wit biertje bij. ‘s-avonds drinken ze er een wodka bij.
Wat je er ook bijdrinkt, drink met mate(n)