Verhit de boter in een pan en fruit daarin de fijngesnipperde ui en de fijngehakte teentjes knoflook.
Voeg vervolgens de fijngesneden slabladeren toe en roer goed.
Strooi er de bloem over en laat alles al roerend even bakken.
Giet er daarna beetje voor beetje de kippenbouillon er bij en roer goed.
Breng de bouillon aan de kook en laat deze ± 7 minuten koken.
Wandel met een staafmixer door de soep, tot alle sla is gepureerd.
Breng de soep op smaak met zout en de versgemalen zwarte peper.
Klop in een kommetje 1 eierdooier door 1 1/2 dl slagroom en roer enkele hete soep door de room.eetlepels,
Neem de pan van het vuur en giet al roerend beetje voor beetje de verdunde room door de slasoep.
Bestrooi de soep vlak voor het opdienen met 1 eetlepel fijngehakte kervel.
Peterselie smaakt ook goed.
Serveer de soep met knapperig stokbrood.