Sloffen

Een soort 'Arnhemse meisjes' in het groot.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g bloem
  • 175 g roomboter
  • snufje zout
  • 1 deciliter water
  • suiker

Instructies

  • Maak een bladerdeeg en laat dit geruime tijd opstijven in de koelkast.
  • Rol het deeg uit tot een lap van ca. ½ cm dikte en snijd er met behulp van een kartonnen 'mal' ovale koeken van met een doorsnede van 15 bij 6 cm.
  • Bestrijk de bovenzijde met koud water en leg dan iedere koek een voor een omgekeerd op een 'bedje' van kristalsuiker.
  • Ga er voorzichtig met de deegrol over zodat ze iets ovaler gerekt worden en de suiker er aan kleven kan.
  • Leg ze op een natgemaakte bakplaat en laat het deeg nogmaals afkoelen en opstijven.
  • Verwarm intussen de oven tot 200 °C en bak de koek midden in de hete oven gaar en bruin in 20-25 minuten.
  • Neem ze direct van het bakblik af.
  • Laat de sloffen goed afkoelen en bewaar ze in een goed sluitende trommel om te voorkomen dat ze taai worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek
Land van herkomst Nederland / Noort Brabant