Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- 2 lege eierdozen van 12 stuks
- Cake popvorm
- 2 Spuitzakken
- Spuitmondje M1 Wilton
- Eventueel een paar tandenstokers
Ingrediënten
Ingrediënten:
- 150 gram boter
- 150 gram Suiker
- 1 Mespuntje zout
- Vanille extract
- 2 Eieren op kamertemperatuur
- 190 gram Bloem
- ½ tl Bakpoeder
- ¼ tl Natrium bicarbonaat
- 8 speculaaskoekjes zeer fijn gemalen
Eventueel
- wat melk op kamertemperatuur
Voor de vulling en de topping:
- 1 doos ijshoorntjes
- 250 gram chocolade druppels Callebaut
- Mini snoepjes
- Mini chocolade sinterklaasjes
- M&M'S
- 50 gram water
- 120 gram suiker
- 50 gram eiwit
- 180 gram boter
- Vanille extract
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C. Neem de eierdozen en draai ze op hun kop.
- Steek met een schilmesje gaten in de doos.
- Hier kun je straks je hoorntjes in vast zetten.
- Klop de suiker met de boter en het vanille extract tot een romige crème en voeg dan een voor een de eitjes toe.
- Meng alle droge ingrediënten behalve de gemalen koekjes met elkaar en zeef ze boven de kom. Klop verder. Voeg de gemalen koekjes toe en klop kort verder.
- Als het beslag nog te stevig is schenk je er een klein scheutje melk bij.
- LET OP, het beslag mag niet lopend zijn !
- Neem nu een spuitzak en vul deze met het beslag.
- Spuit het beslag in een rondje (zonder gaatje) en zet nu de deksel erop.
- Bak de cake pops af in een voorverwarmde oven van 180°C in ca 12 tot 15 minuten.
- Door de gaatjes in de deksel kun je de prikkertest doen.
- Maak ondertussen de crème au beurre door de suiker met het water te verwarmen tot 121°C. Klop tijdens het warmen van het suikerwater het eiwit stijf op.
- Voeg het suikerwater toe in een dunne straal en klop de merengue nu terug koud.
- Je eiwit en boter moeten ongeveer dezelfde temperatuur hebben voordat je de boter gaat toevoegen.
- Voeg de boter toe en klop verder.
- Voeg als laatste vanille extract voor de smaak toe.
- Neem een spuitzak met spuitmondje van Wilton en vul de zak met de crème.
- Leg even aan de kant totdat je gaat versieren.
- Leg de crème niet in de koelkast anders wordt hij hard.
- Smelt 125 gr chocolade au bain-marie en roer het geheel goed door totdat de chocolade volledig gesmolten is.
- Haal de kom van het vuur en voeg nu de andere 125 gr chocolade toe en roer door tot alles volledig gesmolten is.
- Schenk de chocolade over in een grote mok.
- Dip de ijshorentjes in de chocolade en schud voorzichtig de overtollige chocolade terug in de mok.
- Versier een randje van de chocolade met het versieringsmateriaal.
- Ik heb zillions gebruikt van Cake Angels (verkrijgbaar bij de Jumbo).
- Zet de hoorntjes vast in de eierdoos en laat de chocolade uitharden.
- Als de chocolade is uitgehard dan vul je de hoorntjes driekwart met M&M'S.
- Neem de gesmolten chocolade erbij en dip nu telkens 1 cakebolletje een beetje in de chocolade.
- Schud het overtollige weer af en leg dit bolletje nu boven in de opening.
- Laat weer uitharden.
- Neem een 2de bolletje en hol deze aan 1 kant iets uit, dip in de chocolade en zet deze op scheef op het vorige bolletje.
- Zet eventueel even vast met een tandestoker en laat het weer uitharden.
- Verwijder de tandenstokers.
- Neem de crème erbij en versier elk horentje met een toef langs de zijkant.
- Steek er wat lekkere mini snoepjes in en een sinterklaasje.