Soerkoalskûtel

Soerkoalskûtel

Zuurkoolschotel / Fries exotisch
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • royale pan.

Ingrediënten

  • 2 kilo aardappels
  • 600 gram zuurkool
  • 300 gram gehakt
  • peper
  • zout
  • 2 deciliter melk
  • 30 gram boter
  • 100 gram blauwe rozijnen
  • 1 blik mandarijntjes
  • 2 bananen
  • paneermeel

Instructies

  • Schil de aardappels, snij de doormidden en met wat zout met koken water opzetten in een royale pan.
  • Snijd de zuurkool fijn
  • Leg de gesneden zuurkool, samen met de rozijnen, op de aardappels in de pan.
  • Breng het geheel weer aan de kook.
  • Het gehakt kruiden met zout en peper.
  • Het gehakt rul bakken met een klein klontje boter.
  • Na een half uur de aardappels en zuurkool afgieten.
  • De bananen in plakjes snijden.
  • De plakjes banaan samen met de mandarijntjes (zonder saen het gehakt op de aardappels doen.
  • Stamp het geheel tot een smeuïge stamppot.
  • Het kan zo geserveerd worden

Notities / Tips / Wijnadvies

OF: in een ovenschaalscheppen, bestrooien met paneermeel en wat klontjes boter en zo in de oven (200° C) een bruin korstje laten krijgen in een kwartiertje.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Stamppot
Land van herkomst Friesland / Nederland