Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- royale pan.
Ingrediënten
Instructies
- Schil de aardappels, snij de doormidden en met wat zout met koken water opzetten in een royale pan.
- Snijd de zuurkool fijn
- Leg de gesneden zuurkool, samen met de rozijnen, op de aardappels in de pan.
- Breng het geheel weer aan de kook.
- Het gehakt kruiden met zout en peper.
- Het gehakt rul bakken met een klein klontje boter.
- Na een half uur de aardappels en zuurkool afgieten.
- De bananen in plakjes snijden.
- De plakjes banaan samen met de mandarijntjes (zonder saen het gehakt op de aardappels doen.
- Stamp het geheel tot een smeuïge stamppot.
- Het kan zo geserveerd worden
Notities / Tips / Wijnadvies
OF: in een ovenschaalscheppen, bestrooien met paneermeel en wat klontjes boter en zo in de oven (200° C) een bruin korstje laten krijgen in een kwartiertje.