Soto Deboe

gekruiden soep met lamsvlees
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram lamsvlees in blokjes
  • 250 gram taugé
  • 250 gram kool in slierten gesneden
  • 1 grote tomaat in stukken
  • 1 plak tempeh in blokjes

KRUIDEN:

  • 3 eetlepels uien gesnipperde
  • 2 tenen knoflook gesnipperde
  • ½ theelepel ketoembar
  • 1 theelepel laos
  • ½ theelepel djahé
  • 1 eetlepel Javaanse suiker
  • 2 salamblaadjes
  • peper
  • zout

Instructies

  • Zet de blokjes vlees op met wat zout in ca. 1 liet kokend water.
  • Wrijf uien met knoflook, ketoembar, laos, djahé en suiker tot een brij.
  • Voeg dit mengsel toe aan de bouillon.
  • Doe er na ca. 30 min. de tempeh bij.
  • Als het vlees gaar is de kool, taugé en tomaat toevoegen.
  • Op smaak brengen met peperen zout.

Magnetron:

  • Halveer de hoeveelheden.
  • Breng in een magnetronschaal van 1 liter de bouillon afgedekt in 7-8 min. op 100% aan de kook.
  • Doe er het vlees en kruiden mengsel bij en verwarm alles afgedekt 25 min. op30%.
  • Voeg 5 min. voor het einde de tempeh, kool en taugé toe en roer vlak voor het opdienen de tomaat erdoor.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lamsvlees / Magnetron koken / Soep / Vlees
Land van herkomst Indonesië