Spaans Slowcookerpotje a la Sandra.

Spaans Slowcookerpotje a la Sandra.

Voor 4 tot 6 personen , Gemaakt in de 3,5 liter Russel & Hobbs
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kilo kipdijfilet ergste vet eraf gesneden en in stukken gesneden
  • 1 chorizo worst 200 gram, in plakjes gesneden
  • 300 gram wortel peen, in dunne! plakjes gesneden
  • 2 uien grof gesnipperd
  • 2 kleuren paprika’s kleur naar keuze, in blokjes
  • 6 teentjes knoflook in plakjes
  • 1 blik Heinz gepelde tomaat blokjes
  • 1 eetlepel(s) paprika poeder gerookt
  • 1 eetlepel(s) tijm gedroogde
  • 1 eetlepel(s) oregano gedroogde
  • 1 eetlepel(s) basilicum gedroogde
  • 1 eetlepel(s) komijnzaad heel
  • 2 eetlepel(s) balsamico azijn
  • 1 potje groene olijf plakjes uitgelekt
  • 4 laurierblaadjes eventueel in kruidenbol
  • 2 eetlepel(s) groentebouillonpoeder
  • 2 eetlepel(s) tomatenpuree
  • peper
  • zout
  • bloem

Instructies

  • Kip bestrooien met peper, zou en flink wat bloem.
  • De chorizo plakjes zonder olie samen met de ui even bakken in de uitneembare binnenpan van je slowcooker (als je die niet hebt, in een andere pan en dan over gooien in de slowcooker).
  • De tomatenpuree toevoegen en nog even kort mee bakken om te ontzuren.
  • Alle andere ingrediënten toevoegen en goed mengen, pan terug doen in de houder.
  • Slowcooker 5 uur op low.
  • Eet smakelijk!

Notities / Tips / Wijnadvies

Gegeten met aardappel stamppotje.
1 kilo kruimige aardappelen 18 minuten koken in kipbouillonblokje, 100 gram rucola klein snijden en erdoorheen stampen met 100 gram oude geraspte kaas. Af maken met paprikapoeder, knoflookpoeder en peper en zout naar smaak
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Slowcooker
Land van herkomst Spanje