Spaghetti met vleessaus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 750 gram rundergehakt
  • 3 fijngehakte uien
  • 2 fijngehakte teentjes knoflook
  • 1 blik tomaten van 250 gr
  • 1 blikje champignons van 125 gr
  • 1 fijngehakte groene paprika
  • ½ glas fijngehakte peterselie
  • zout naar smaak
  • ½ theelepel gemalen peper
  • ¼ theelepel suiker
  • theelepel gedroogde basilicum
  • theelepel gemalen oregano
  • ¼ liter droge rode wijn
  • 400 gram spaghetti
  • gemalen Parmezaanse kaas

Instructies

  • Verhit de olie in een zware pan.
  • Voeg het gehakt, de uien en de knoflook toe en blijf roeren tot het vlees
  • gekleurd is; giet overtollig vet af.
  • Voeg de tomaten, champignons (met het vocht), paprika, peterselie, peper,
  • zout, suiker, basilicum en oregano toe.
  • Breng het geheel aan de kook, zet het vuur dan laag, doe een deksel op de pan en laat, onder af en toe roeren, 1 uur sudderen.
  • Voeg de wijn toe, doe het deksel weer op de pan en laat, onder af en toe roeren, nog 30 minuten sudderen.
  • Maak de spaghetti klaar volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Giet de saus over de spaghetti en serveer met Parmezaanse kaas.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pasta
Land van herkomst Italië