Spenatsoppa
spinaziesoep
Ingrediënten
- 1 pak diepvriesspinazie 750 g
- 2 l kippenbouillon
- 3 eetlepel(s) boter
- 2 eetlepel(s) bloem
- zout
- peper
- nootmuskaat
- 2 ei
Instructies
- De spinazie ontdooien en afgieten door een zeef.
- De bouillon aan de kook brengen in een flinke pan en dan de spinazie erbij voegen.
- Laat dit zonder deksel op de pan ongeveer 8 minuten sudderen en giet dan de hele inhoud van de pan door een zeef boven een grote kom of schaal.
- Druk met de achterkant van een houten lepel flink op de spinazie om alle vocht er uit te krijgen.
- Smelt de boter in een pan.
- Als het schuimen afneemt de pan van het vuur nemen en de bloem door de boter roeren tot er een gladde saus ontstaat.
- Sla met een garde de hete bouillon beetje bij beetje door de saus.
- Plaats de pan terug op het vuur en breng de inhoud onder voortdurend roeren aan de kook.
- Voeg dan de spinazie weer toe.
- Kruid de soep met zout, peper en nootmuskaat.
- Dek de pan half af en laat de soep nog 5 minuten sudderen op een laag vuur.
- Serveer de soep op grote soepborden en garneer elke portie met enkele plakjes hardgekookt ei, of voeg het hardgekookte ei in stukjes gesneden toe aan de pan met soep.
Notities / Tips / Wijnadvies
Info: Met Pasen wordt in Zweden de spinatsuppe vaak opgediend met gevuld ei, half drijvend in het bord met soep.
Om zulk een gevuld ei te maken neem je de dooiers van 2 of 3 hardgekookte eieren (al naar gelang het aantal personen) uit het wit en wrijf dit tot pasta met 1 of 2 theelepeltjes zachte boter.
Rol de pasta tot kleine knikkertjes en doe er een paar in elk half eiwit.
Om zulk een gevuld ei te maken neem je de dooiers van 2 of 3 hardgekookte eieren (al naar gelang het aantal personen) uit het wit en wrijf dit tot pasta met 1 of 2 theelepeltjes zachte boter.
Rol de pasta tot kleine knikkertjes en doe er een paar in elk half eiwit.