Stamppotje met snijbonen en rode paprika
Ingrediënten
Instructies
- Kook de aardappelen in water met zout in ± 20 minuten gaar.
- Kook de snijbonen in weinig water met zout in ± 7 minuten beetgaar.
- Fruit de ui met de knoflook op een halfhoog vuur in 2 eetlepels van de olie.
- Voeg de stukjes paprika toe en bak ze 5 minuten mee.
- Bestrijk de tartaartjes met de rest van de olie, bestrooi ze met weinig peper en zout en bak ze in een grillpan aan beide kanten bruin en vanbinnen rosé.
- Giet de aardappelen af, vang het kookvocht op en stamp ze fijn.
- Giet de snijbonen af en schep ze met het paprikamengsel door de aardappelen.
- Voeg zoveel kookvocht toe dat een smeuïge stamppot ontstaat.
- Serveer met de tartaartjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Aardappels bevatten belangrijke voedingsstoffen, die helpen je lichaam gezond en fit te houden, zoals vezels, ijzer, kalium, B-vitamines en vitamine C.