Stamppotje met snijbonen en rode paprika

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • kg kruimig kokende aardappelen geschild en in stukken
  • zout
  • 500 g snijbonen gesneden
  • 3 eetlepel(s) olijfolie traditioneel
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 2 rode paprika’s in stukjes
  • 4 tartaartjes
  • versgemalen peper

Instructies

  • Kook de aardappelen in water met zout in ± 20 minuten gaar.
  • Kook de snijbonen in weinig water met zout in ± 7 minuten beetgaar.
  • Fruit de ui met de knoflook op een halfhoog vuur in 2 eetlepels van de olie.
  • Voeg de stukjes paprika toe en bak ze 5 minuten mee.
  • Bestrijk de tartaartjes met de rest van de olie, bestrooi ze met weinig peper en zout en bak ze in een grillpan aan beide kanten bruin en vanbinnen rosé.
  • Giet de aardappelen af, vang het kookvocht op en stamp ze fijn.
  • Giet de snijbonen af en schep ze met het paprikamengsel door de aardappelen.
  • Voeg zoveel kookvocht toe dat een smeuïge stamppot ontstaat.
  • Serveer met de tartaartjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Aardappels bevatten belangrijke voedingsstoffen, die helpen je lichaam gezond en fit te houden, zoals vezels, ijzer, kalium, B-vitamines en vitamine C.

Wijnadvies:

Baron de Lestac, rood, Frankrijk
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Stamppot