Friese stoofpeertjes

Stienparre

Friese stoofpeertjes
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 16 klein stoofperen
  • 8 eetlepel(s) basterdsuiker

Instructies

  • Was de stoofpeertjes als je ze niet of gedeeltelijk schilt.
  • Doe de peertjes in een pan, zodat ze net onder water staan.
  • Breng het water aan de kook.
  • Laat de peertjes ongeveer twee uur lang op een laag pitje koken tot ze gaar en rood zijn.
  • Doe in het midden van vier bordjes twee eetlepels van de basterdsuiker.
  • Giet de peertjes af en zet ze rond de suiker.

Notities / Tips / Wijnadvies

Voor dit gerecht kun je het beste 'marmot-peertjes' gebruiken, maar met andere stoofperen kan het ook.
Zo warm mogelijk opdienen.
Pak eenpeertje bij het steeltje.
Haal het doorde suiker, en eet het door het boven je mond te houden en af te happen (net zoals nieuwe haring wordt gegeten).
Het warme sap druipt langs je kin!
--------------------------------------------------------------------------------------------------