Stoba di boonchi largo
Ingrediënten
- 2 ui
- 3 teentjes knoflook
- 2 tomaat
- 500 gram kousenband
- 3 grote aardappels
- 400 gram magere runderlappen
- limoensap
- 125 gram pekelvlees in dikke plakken
- 3 eetlepels slaolie
- 25 gram boter
- 2 runderbouillon
- peper
- 1 eetlepel tomatenpuree
- ½ eetlepel basterdsuiker
- zout
Instructies
- Pel en snipper de uien en de knoflook.
- Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
- Maak de kousenband schoon en snijd ze in stukjes.
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
- Snijd de runderlappen in blokjes en schep het limoensap erdoor.
- Snijd het pekelvlees in stukjes.
- Verhit de olie met de boter in een ruime braadpan en bak het rundvlees al omscheppend bruin.
- Voeg het pekelvlees, de ui, de knoflook, de tomaat, de bouillontabletten, peper naar
- smaak en 11/2 liter warm water toe, breng het geheel aan de kook en stoof alles in ± 1 uur gaar.
- Voeg de kousenband en de aardappelen toe en stoof nog 20 minuten.
- Roer er de tomatenpuree, de suiker en naar smaak peper en zout door.
- Lekker met een stuk stokbrood.