Stooflappen van de Antillen

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 800 g sukadelappen
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 100 g boter of margarine
  • 1 grote rode paprika in dunne ringen
  • ½ ananas
  • 4 theelepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 eetlepel azijn
  • zout
  • peper

Instructies

  • Naar eigen keuze de sukadelappen heel laten of in grote dobbelstenen snijden.
  • Wrijf het vlees in met zout en peper en de uitgeperste knoflook.
  • Doe de boter in de pan en bak het vlees op en hoog vuur snel aan alle kanten bruin.
  • Draai het vuur wat lager en laat de ringen paprika en ananas even meebakken.
  • Voeg dan de tomatenpuree, enkele lepels ananassap, suiker, azijn en een scheutje water toe.
  • Dek de pan af met de deksel en laat het vlees gaar stoven.
  • Blokjes vlees zijn in 1½ uur gaar, lappen moeten 2-2½ uur garen.
  • Bind het vocht eventueel met maïzena.
  • Serveren met gele rijst en dunne sperzieboontjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Cuvéee Fleur Côtes du Roussillon Villages
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees
Land van herkomst Antillen / Caribean