Stoofperen met seranoham

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eetlepel(s) suiker
  • 4 stoofperen (Gieser Wildeman)
  • 150 ml rode port
  • 2 kruidnagel
  • 3 eetlepel(s) azijn
  • 4 plakken Seranoham
  • 100 ml water

extra nodig: grill

    Instructies

    • Verwarm de suiker met 2 eetl. water in een pan met dikke bodem en laat de suiker, zonder te roeren, karameliseren (bruin kleuren). 
    • Schil intussen de peren, houd ze heel en laat de stelen eraan.
    • Haal de pan met karamel van het vuur en voeg, heel voorzichtig, (i.v.m. spatten), de port en de 100 ml. water toe. 
    • Leg de peren en de kruidnagels in de port, en laat ze afgedekt op een laag vuur in ca. 30 min. gaar stoven.
    • Keer de peren af en toe.
    • Haal de peren uit de pan en laat ze afkoelen. 
    • Voeg de balsamico-azijn toe aan de port, laat deze iets inkoken en verwijder de kruidnagels (maak dit 1 dag van tevoren klaar).
    • Verwarm de oven voor op de grillstand.
    • Zet de peren op een vuurvaste schaal en wikkel de serano-ham er losjes omheen. 
    • Zet de peren op een vuurvaste schaal ca. 5 min. net onder de grill, totdat de ham krokant is.
    • Verwarm de port-dressing en schenk deze langs de peren en serveer ze direct.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------
    Recept categorieën Fruit / Vlees
    Feestdagen etc Kerst