Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 1 kilo rundergehakt op kamertemperatuur
- 2 grote uien heel klein gesnipperd
- 5 teentjes knoflook geplet en klein gehakt
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 theelepel trassi pasta
- 2 theelepel Surinaamse sambal met Madame Jeanette
- ½ eetlepel Chinese 5-spices kruiden
- 1 eetlepel gembersiroop
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
- 4 eetlepel panko of paneermeel
- 1 ei losgeklopt
- 3 kleine maggi blokjes verkruimeld
- 1 pot Faja Lobi Satésaus Trafasi om het gehakt in te smeren
- flinke scheut knoflook-chili olie
Instructies
- Fruit de ui en knoflook in de (knoflook-chili) olie, voeg de tomatenpuree en de trassi toe en roerbak even goed door elkaar.
- Voeg dan de ketjap manis, sojasaus, 5-spice kruiden, Greensweet Stevia Brown, gembersiroop en de sambal toe.
- Laat een minuut of 5 pruttelen, er ontstaat dan een wat compactere massa.
- Laat dit afkoelen (ik spreid het uit op een bord zodat het sneller af koelt).
- Meng het gehakt met de panko, het ei en de verkruimelde maggiblokjes, voeg de afgekoelde boemboe toe en meng goed door elkaar.
- Maak er een broodvorm van en druk het gehakt rondom stevig aan.
- Leg een klein rekje onderin de slowcooker en doe er folie overheen.
- Leg het gehaktbrood voorzichtig op het rekje en smeer de bovenkant in met de Faja Lobi satésaus.
- Zet de slowcooker 4,5 uur op low.
- Na 2 uur het deksel openen en nogmaals de bovenkant insmeren met Faja Lobi satésaus en na 4 uur nog een keer de bovenkant goed insmeren met de satésaus, dan het gehaktbrood heel voorzichtig! omdraaien en de andere kant goed insmeren met een dikke laag Faja Lobi Satésaus. (De pot Faja Lobi is dan op).
- Deksel er weer op en nog het laatste half uur op low laten staan (in totaal dus 4,5 uur).