Surinaamse bami
Een erg simpel en makkelijk maar lekker recept.
Ingrediënten
- 150 gram kipfilet
- 150 gram spaghetti ik gebruik volkoren spaghetti
- 1 ui
- 1 teen knoflook of 1 tl gehakte knoflook
- 1 maggiblokje
- 1 tl gemalen gember
- 3 el sojasaus
- 1 el tomatenpuree of tomaten ketchup
- 1 el ketjap manis
- Snufje zwarte peper
- Beetje olie
Instructies
- Kook de spaghetti.
- Snijd de ui, kipfilet en knoflook in stukjes.
- Giet een beetje olie in een pan en fruit de ui met knoflook aan.
- Voeg na 2-3 minuten de kip, gember en een snufje zwarte peper toe.
- Bak de kip rondom bruin.
- Voeg daarna 1 verkruimeld maggiblokje en de tomatenpuree(of ketchup) toe.
- Na ongeveer 1 minuut voeg je de sojasaus en de ketjap manis toe.
- Meng alles goed door elkaar en voeg ook de spaghetti toe.
- Tip 1: Als je van iets zoeter houd voeg dan na de laatste stap iets meer sojasaus toe.
- Tip 2: Je kunt de kip ook op voorhand marineren met de sojasaus en ketjap.
- Tip 3: Lekker met een komkommersalade of natuurlijk elke andere salade naar keuze.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit recept komt van lekkerensimpel.com maar heb ik zelf een beetje aangepast naar onze smaak.