Surinaamse bami

Een erg simpel en makkelijk maar lekker recept.
Porties: 2
Total time 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 gram kipfilet
  • 150 gram spaghetti ik gebruik volkoren spaghetti
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook of 1 tl gehakte knoflook
  • 1 maggiblokje
  • 1 tl gemalen gember
  • 3 el sojasaus
  • 1 el tomatenpuree of tomaten ketchup
  • 1 el ketjap manis
  • Snufje zwarte peper
  • Beetje olie

Instructies

  • Kook de spaghetti.
  • Snijd de ui, kipfilet en knoflook in stukjes.
  • Giet een beetje olie in een pan en fruit de ui met knoflook aan.
  • Voeg na 2-3 minuten de kip, gember en een snufje zwarte peper toe.
  • Bak de kip rondom bruin.
  • Voeg daarna 1 verkruimeld maggiblokje en de tomatenpuree(of ketchup) toe.
  • Na ongeveer 1 minuut voeg je de sojasaus en de ketjap manis toe.
  • Meng alles goed door elkaar en voeg ook de spaghetti toe.
  • Tip 1: Als je van iets zoeter houd voeg dan na de laatste stap iets meer sojasaus toe.
  • Tip 2: Je kunt de kip ook op voorhand marineren met de sojasaus en ketjap.
  • Tip 3: Lekker met een komkommersalade of natuurlijk elke andere salade naar keuze.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit recept komt van lekkerensimpel.com maar heb ik zelf een beetje aangepast naar onze smaak.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Mie
Land van herkomst Suriname