Surinaamse erwtensoep met tomtom
(Creools gerecht)
Ingrediënten
- 150 gram zoutvlees
- 250 gram erwten
- 250 gram hamschijf
- 60 gram droge vis
- 6 pimentkorrels
- 3 kruidnagel
- 1 ui
- 2 liter water
- 1 bouillonblokje
- 3 takjes selderij
- 1 Madame Jeanette fijngesneden
Voor de tomtom:
- 4 groene bananen
Instructies
- Kook het zoutvlees van te voren 15 minuten uit.
- Laat daarna de erwten samen met al het vlees en de droge vis, de pimentkorrels, de kruidnagels, de ui en het bouillonblokje in het water stuk koken.
- Kook de kleingesneden selderij en Madame Jeanette nog even mee als ook de hamschijf gaar is.
- Kook de geschilde groene bananen 25 minuten in ruim water met een beetje zout gaar.
- Maal ze daarna in een keukenmachine fijn tot tomtom of stamp ze gewoon tot tomtom.
- Vorm hiervan balletjes en serveer deze in de soep.