Surinaamse erwtensoep met tomtom

(Creools gerecht)
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 gram zoutvlees
  • 250 gram erwten
  • 250 gram hamschijf
  • 60 gram droge vis
  • 6 pimentkorrels
  • 3 kruidnagel
  • 1 ui
  • 2 liter water
  • 1 bouillonblokje
  • 3 takjes selderij
  • 1 Madame Jeanette fijngesneden

Voor de tomtom:

  • 4 groene bananen

Instructies

  • Kook het zoutvlees van te voren 15 minuten uit.
  • Laat daarna de erwten samen met al het vlees en de droge vis, de pimentkorrels, de kruidnagels, de ui en het bouillonblokje in het water stuk koken.
  • Kook de kleingesneden selderij en Madame Jeanette nog even mee als ook de hamschijf gaar is.
  • Kook de geschilde groene bananen 25 minuten in ruim water met een beetje zout gaar.
  • Maal ze daarna in een keukenmachine fijn tot tomtom of stamp ze gewoon tot tomtom.
  • Vorm hiervan balletjes en serveer deze in de soep.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Suriname