Surinaamse okersoep

(Creools) Okro bravoe is te vergelijken met de Hollandse groentesoep. De okers die u
hiervoor nodig heeft, zijn groene, langwerpige vruchten. Ze lijken op augurken en
bevatten zaadjes die na het koken prachtig roze worden. De antroea's lijken op grote,
groene tomaten.
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gram zoutvlees
  • 200 gram soepvlees of droge vis
  • 2 takjes selderij
  • 1 ui
  • 10-12 okers
  • 2 antroea's
  • 250 gram diepvriesspinazie
  • zout
  • 1 groene peper madame Jeanette

Instructies

  • Ontzout het zoutvlees door het goed te spoelen in ruim water.
  • Zet het vlees en/of de vis op met 1 1/2 liter water en de fijngehakte selderij en trek hiervan op laag vuur een krachtige bouillon.
  • Snipper het uitje en snijd de okers in ringetjes.
  • Verwijder de kroon van de antroea's en snijd ze in tweeën of in vieren.
  • Doe deze groenten bij de bouillon en laat 15 minuten verder trekken.
  • Voeg dan de spinazie, de bouillonblokjes en de peper toe (de peper moet bovenin de pan liggen en u moet erop letten dat hij niet stuk kookt).
  • Kook nog ± 3 minuten.
  • Serveer bij deze soep een van bananen gemaakte tomtom.

Tomtom

  • Kook 2 geschilde groene bananen 25 minuten in ruim water met een beetje zout gaar.
  • Maal ze daarna in een keukenmachine fijn tot tomtom of stamp ze gewoon tot tomtom.
  • Vorm hiervan balletjes en serveer deze in of bij de soep.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Suriname