Sushi

gekruide rijst
Recept categorie(ën) Rijst, Sushi
Land van herkomst Indonesië
Aantal porties: 4

Van wie is dit recept: Koninklijke Marine
Deel dit recept op jou Facebook

Print dit recept

---------------------------------------------------------------------------------------------

Ingrediënten:

Voor de dressing:

Bereidingswijze:

  • Was de rijst zorgvuldig en laat hem 20 min. weken in ruim water.
  • Laat de rijstdan 30 min. uitlekken.
  • Breng 6 dl water aan de kook en voeg de uitgelekte rijst toe
  • . Doe het stukje kombu erbij.
  • Breng alles opnieuw aan de kook.
  • Leg het deksel op de pan en laat de rijst 15 tot 18 min. zachtjes koken.
  • Maak intussen de dressing voor de sushi door alle aangegeven ingrediënten met elkaar te vermengen.
  • Blijf roeren totdat zout en suiker opgelost zijn.
  • Neem de pan met rijst van het vuur en laat hem met gesloten deksel 10 min. staan.
  • Neem hierna het stukje kombu weg en doe de rijst in een grote kom.
  • Schep de rijst eenmaal om met een grote vork.
  • Schenk direct hierna de dressing erover.
  • Schep de rijst opnieuw om en laat de rijst afkoelen tot dat ze lauwwarm is en geschikt om te verwerken.

---------------------------------------------------------------------------------------------



Deel dit lekkers op Facebook
Print dit recept