Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 100 gram witte chocolade gesmolten
- 150 gram boter
- 150 gram Suiker
- 1 Mespuntje zout
- Vanille extract
- 2 Eieren op kamertemperatuur
- 190 gram Bloem
- ½ tl Bakpoeder
- ¼ tl Natrium bicarbonaat
Eventueel
- melk op kamertemperatuur
Voor de topping:
- 250 ml slagroom
- 100 gram mascarpone
- 50 gram poedersuiker
- Frambozengelei of coulis
Instructies
- Klop de eieren met de suiker en het vanille extract tot een luchtige ruban.
- Voeg de boter toe en klop verder.
- Zeef de bloem boven de kom en klop kort verder.
- Voeg nu de gesmolten chocolade toe.
- Zet je cupcake tray klaar met de papiertjes en vul ze met een ijslepel.
- Bak de cupcakes in een voorverwarmde oven van 170 °C in ca 20 minuutjes gaar.
- Doe altijd de prikkertest.
- Laat de cupcakes na het bakken afkoelen.
- Klop de slagroom samen met de mascarpone en het poedersuiker volledig stijf.
- Neem de cupcakes erbij en maak met een appelboor een gaatje in het midden.
- Vul dit gaatje met frambozengelei of een coulis.
- Spuit de slagroom in een mooie rozette er op en werk af met een paar snoepjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Als je wilt kun je in de slagroom ook een scheutje alcohol naar smaak verwerken dat geeft de slagroom een beetje meer boost.