Sweet Valentine cupcakes

Sweet Valentine cupcakes

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gram witte chocolade gesmolten
  • 150 gram boter
  • 150 gram Suiker
  • 1 Mespuntje zout
  • Vanille extract
  • 2 Eieren op kamertemperatuur
  • 190 gram Bloem
  • ½ tl Bakpoeder
  • ¼ tl Natrium bicarbonaat

Eventueel

  • melk op kamertemperatuur

Voor de topping:

  • 250 ml slagroom
  • 100 gram mascarpone
  • 50 gram poedersuiker
  • Frambozengelei of coulis

Instructies

  • Klop de eieren met de suiker en het vanille extract tot een luchtige ruban.
  • Voeg de boter toe en klop verder.
  • Zeef de bloem boven de kom en klop kort verder.
  • Voeg nu de gesmolten chocolade toe.
  • Zet je cupcake tray klaar met de papiertjes en vul ze met een ijslepel.
  • Bak de cupcakes in een voorverwarmde oven van 170 °C in ca 20 minuutjes gaar.
  • Doe altijd de prikkertest.
  • Laat de cupcakes na het bakken afkoelen.
  • Klop de slagroom samen met de mascarpone en het poedersuiker volledig stijf.
  • Neem de cupcakes erbij en maak met een appelboor een gaatje in het midden.
  • Vul dit gaatje met frambozengelei of een coulis.
  • Spuit de slagroom in een mooie rozette er op en werk af met een paar snoepjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Als je wilt kun je in de slagroom ook een scheutje alcohol naar smaak verwerken dat geeft de slagroom een beetje meer boost.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cupcakes / Muffins
Feestdagen etc Valentijnsdag