Taugésalade met cashewnoten
Deze salade smaakt echt oosters, dankzij de dressing met Thaise vissaus.
Veel ingrediënten, maar dan heb je ook wat!
Ingrediënten
- 125 gram taugé
- 2,5 eetlepel zonnebloemolie
- ½ eetlepel sesamolie
- 2 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel vissaus
- 2 theelepels vloeibare honing
- zout peper
- 4 eetlepels cashewnoten ongezouten
- 1 rode paprika in reepjes
- ½ komkommer zaad verwijder, in reepjes
- 2 lente-uitjes in schuine ringetjes
- 1 zakje gemengde sla met rucola à 150 gr
- 2 eetlepel fijngesneden koriander
- 2 eetlepels fijngesneden basilicum
Instructies
Voorbereiden (kan 1/2 dag van tevoren):
- Schenk komend water over de taugé, laat ca. 1 minuut staan, giet af en spoel onder koud water.
- Laat uitlekken.
- Klop een dressing van de olie, citroensap, vissaus, honing, zout en peper.
- Rooster de cashewnoten knapperig in een droge koekenpan.
- Zet alles tot gebruik afgedekt weg.
Bereiden:
- Meng de taugé. paprika, komkommer, lente-ui, sla en de dressing, bestrooi met de cashewnoten, koriander en basilicum.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bron: Tip Culinair december 2003