Thai beef salad

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 entrecôte à 250 gram
  • 1 wortel in dunne linten
  • ½ komkommer in dunne linten
  • 1 groene mango in dunne repen
  • 2 stuks bokchoy fijngesneden
  • 100 gram pinda's
  • ¼ bosje koriander
  • ¼ bosje munt
  • Limoensap
  • Sesamolie
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 eetlepel(s) sojasaus
  • 1 eetlepel(s) vissaus
  • 1 eetlepel(s) rode peper fijngesneden
  • 1 eetlepel(s) gember geraspte
  • 1 eetlepel(s) palmsuiker
  • 50 ml rijstazijn
  • 25 ml vissaus
  • 25 ml sesamolie
  • 1 tl palmsuiker
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 25 ml olijfolie

Instructies

  • Meng de ingrediënten voor de marinade en doe in een vacumeerzak met het vlees.
  • Trek de zak vacuüm, een alternatief hiervoor is het vlees in de marinade afgedekt in de koelkast te zetten.
  • Laat het vlees enkele uren marineren.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing.
  • Bewaar deze tot later.
  • Verhit de grillplaat op stand 7, haal het vlees uit de marinade.
  • Grill het vlees aan beide kanten dicht tot de gewenste garing.
  • Voor medium-rare grill je het vlees 2-3 minuten per kant.
  • Meng de wortel, bokchoy, groene mango en komkommer met elkaar en voeg hier de dressing aan toe.
  • Dresseer de salade op een grote schaal.
  • Trancheer de entrecote in plakken en leg naast het vlees.
  • Maak de salade af met geroosterde pinda’s, munt en koriander.
  • Giet de resterende dressing over het vlees.
  • Serveer direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Thailand