Thais gekruide fruitsalade

Porties: 4 personen
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kleine sinaasappel
  • 1 kleine appels
  • 125 ml vers limesap
  • 125 gram druiven rode en witte
  • 125 ontpitte lychees
  • 8 waterkastanjes uit blik
  • 125 gram garnalen gekookte
  • 75 gram kippevlees gekookt
  • ¼ theelepel zout
  • 1 theelepel suiker
  • 50 gram knoflook knapperig gebakken
  • 50 gram sjalotten knapperig gebakken
  • 50 gram pinda's gekneusde geroosterde
  • rode pepers gesneden
  • korianderbladeren gesneden

Instructies

  • Schil de sinaasappel en de appel en snijd ze in stukken.
  • Sprenkel een beetje limesap over de appel om verkleuren te voorkomen. halveer en ontpit de druiven en snijd de lychees en de waterkastanjes in plakjes.
  • Snijd de garnalen in plakjes en maal het kippevlees.
  • Vermeng de suiker en het zout met het overgebleven limesap, roer tot alle suiker is opgelost en doe dan de garnalen en het kippevlees erbij.
  • Doe het fruit en de waterkastanjes en de helft van de knoflook, de sjalotten en de pinda's erbij en meng alles voorzichtig door elkaar, zo dat het fruit niet beschadigd.
  • Doe de salade in uitgeholde halve sinaasappels, strooi de rest van de knoflook, de sjalotten en de pinda's erover.
  • Garneer met de stukjes rode peper en de korianderbladeren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Salade
Land van herkomst Thailand