Thaise biefstuksalade met limoensaus

Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram biefstuk
  • 1 ui
  • 1 blikje bamboescheuten
  • 1 winterwortel + 200 gr
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 rode peper
  • 3 eetlepels olie
  • 1 teentje knoflook
  • zout
  • 10 takjes verse munt
  • 25 takjes verse koriander
  • 2 limoenen
  • eetlepel witte basterdsuiker
  • 3 eetlepels vissaus Nam Pla toko

Instructies

  • Leg de biefstuk ± 1 uur in de vriezer tot hij half bevroren is en snijd hem daarna in dunne plakjes.
  • Snijd de ui in dunne ringen.
  • Giet de bamboescheuten af.
  • Snijd de wortel, bleekselderij en bamboescheuten in dunne reepjes van ± 3 cm lang.
  • Snijd de peper in smalle ringen.
  • Verhit in een wok of grote koekenpan 1 eetlepel olie en roerbak de plakjes biefstuk hierin ± 1 minuut.
  • Pers de knoflook erboven uit, bestrooi met zout en laat afkoelen.
  • Hak de munt en de koriander grof en pers de limoenen uit.
  • Klop een sausje van het limoensap, 2 eetlepels olie, de basterdsuiker en de vissaus.
  • Schep de biefstuk, de groenten en de munt in een schaal door elkaar, strooi er de rode peper over en schenk het sausje erover.
  • Strooi er tenslotte de koriander over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Salade / Vlees
Land van herkomst Thailand