Thaise rijstsoep met kip en champignons

Boodschappen 2-2002
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g maïskipfilet
  • 200 g champignons
  • 2 eetlepel(s) zonnebloemolie
  • 2 teentjes knoflook
  • ¾ l kippenbouillon van tabletten
  • 150 g pandan rijst
  • 125 ml kant-en-klare kokosmelk
  • 1 eetlepel(s) Japanse sojasaus
  • 1 eetlepel(s) fijngehakte korianderblaadjes

Instructies

  • Snijd de kipfilets in kleine stukjes.
  • Borstel de champignons schoon en snijd ze in dunne plakjes.
  • Doe de olie in een soeppan en bak hierin de stukjes kip een minuut of twee.
  • Roer ze af en toe om.
  • Voeg de uitgeperste teentjes knoflook toe.
  • Giet de bouillon in de pan en breng alles aan de kook.
  • Doe de rijst in de bouillon en kook deze op een niet te hoog vuur in ongeveer 20 minuten gaar.
  • Voeg na 10 minuten de kokosmelk en plakjes champignon toe.
  • Schep de soep in kommen zodra de rijst gaar is.
  • Giet in elke kom een klein scheutje sojasaus.
  • Strooi wat fijngehakte koriander op de soep.

Notities / Tips / Wijnadvies

• In de Thaise keuken wordt veel gebruik gemaakt van nam pla, een vissaus. Flessen nam pla zijn verkrijgbaar bij de toko. In plaats van sojasaus kan aan deze soep tijdens het koken een scheutje nam pla worden toegevoegd. Ook kan de sojasaus worden vervangen door ‘oyster sauce’; deze wordt gemaakt van soja en oesterextract.
• Voor liefhebbers van pittige gerechten kan aan deze soep een in dunne ringen gesneden rood pepertje worden toegevoegd.
• In plaats van fijngesneden koriander kunt u dit gerecht ook garneren met fijngehakte peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst / Soep
Land van herkomst Thailand