Thaise rundvleescurry van Astrid Veltman

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 biefstukken
  • 100 gram sperziebonen
  • zout
  • 1 kleine rode paprika
  • 3 bosuitjes
  • 1 limoen
  • 3 eetlepels olie
  • 1/2-1 eetlepel Thaise rode currypasta pot, Thai Kitchen
  • 2 dl kokosmelk
  • 2 eetlepels Thaise vissaus

Instructies

  • Snijd de biefstuk dwars op de draad in plakjes en laat die in ± 10 minuten op kamertemperatuur komen.
  • Maak de sperziebonen schoon, halveer ze en kook ze in een pan met ruim kokend water en zout in ± 5 minuten beetgaar.
  • Spoel ze in een zeef af en laat ze uitlekken.
  • Maak de paprika schoon, snijd hem in brede repen en halveer die.
  • Maak de bosuitjes schoon en snijd ze schuin in stukken van 3 cm.
  • Boen de limoen schoon, rasp de schil eraf en pers de limoen uit.
  • Verhit de wok tot gloeiend heet en laat de olie over de panbodem uitvloeien.
  • Bak de plakjes biefstuk al omscheppend op hoog vuur in ± 2 minuten rondom bruin, schep ze op een warm bord en houd ze onder aluminiumfolie warm.
  • Schep de paprika, de bosuitjes en de sperziebonen door het bakvet, voeg naar smaak currypasta toe en roerbak het geheel op hoog vuur nog ± 3 minuten.
  • Meng de limoenrasp en het sap, de kokosmelk, de vissaus en de biefstuk door
  • de groenten en laat het gerecht op matig vuur nog ± 3 minuten sudderen.
  • Serveer met pandanrijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Rundvlees
Land van herkomst Thailand