Thaise sweet chili ‘beef’ met mini-maïs en pandan rijst

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
  • Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 8 minuten gaar.
  • Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 2 minuten laten staan.
  • Snijd ondertussen de limoen in partjes.
  • Was en snijd de prei in lange smalle repen van ca. 15 cm.
  • Snijd het vlees in dunne reepjes.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de biefstuk 1-2 minuten.
  • Schep ze uit de pan.
  • Zet de wok terug op het vuur, voeg nog een scheutje olie toe.
  • Wok de mini-maïskolfjes 5 minuten.
  • Roerbak de prei vervolgens 2 minuten mee. (Maïskolfjes uit blik of maïskorrels kunnen veel korter samen met de prei worden gewokt).
  • Voeg de kokosmelk toe en laat het 2 minuten pruttelen.
  • Voeg de biefstuk en ca. 10 eetlepels woksaus toe en wok nog 1 minuten.
  • Schep de rijst en ‘beef’ met maïs op 4 borden, en garneer met de partjes limoen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Zet voor een knapperig element met pit Conimex Kroepoek Hot op tafel en geef er ook Conimex Gebakken Uitjes bij.

Variatietip:

Vervang de biefstuk eens door kip en wok deze iets langer. Voeg aan het gerecht een handje basilicumblaadjes toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst / Rundvlees
Land van herkomst Thailand