Thaise vleessalade

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200-250 gram kippenvlees gekookt of varkensvlees
  • 2 eetlepels limoensap of citroensap
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 kleine rode Spaanse peper of groene Spaanse peper
  • 1 grote groene mango
  • 1 eetlepel Nam pla vissaus
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 3 gesnipperde bosuitjes
  • enkele slabladeren
  • 1 eetlepel korianderblaadjes fijngesneden verse

Instructies

  • Vermeng het limoen- of citroensap met de suiker en 1 mespunt zout.
  • Blijf roeren tot de suiker en zout zijn opgelost.
  • Snijd het vruchtvlees van de Spaanse peper in uiterst smalle reepjes (liefhebbers van 'heet' laten de zaadjes en zaadlijsten zitten).
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees langs de pit in smalle reepjes.
  • Leg die in een kom en schenk er het limoen- of citroensapmengsel over.
  • Schep de reepjes even om.
  • Laat ze, afgedekt met plasticfolie, een kwartiertje in de koelkast staan.
  • Snijd intussen het koude kippe- of varkensvlees ook in smalle reepjes.
  • Leg ze in een kom en strooi er de Spaanse peperreepjes over.
  • Voeg de Nam pla en knoflook toe.
  • Schep alles een paar maal om.
  • Voeg nu het vlees bij de mangoreepjes.
  • Schep alle ingrediënten heel luchtig om en strooi er bosuitjes en de helft van de korianderblaadjes over.
  • Laat alles nogmaals een kwartier in de koelkast staan.
  • Beleg borden met de slabladeren en verdeel de salade hierover.
  • Bestrooi de salades met de rest van de korianderblaadjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Salade / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Thailand